Történet

2708 - Az Univerzum békéjét egy titokzatos gyilkosságsorozat kavarja fel, mely az egész Külűrre kiterjed. A katasztrófa-elhárításáról híres Tellusnak a feladata megfékezni a gyilkost - vagy gyilkosokat -, még mielőtt a bolygórendszerek egymás torkának ugranának. Eközben egy renegát hívő, szövetkezve egy kalózbandával, megalapítja a Káosz Harangjai nevű csoportot, mellyel a világuralomra törnek. Az igazi fenyegetés azonban a múltból jön, egy mindeddig megbúvó társaság tagjának a személyében, aki mit sem sejt arról, milyen erős lap egy Univerzum méretű kártyapartiban.

Epilógus

2012.09.18. 19:34 :: TheMedium

(a következő felvétel a Tellus City ostromának ötvenedik évfordulójára készült emlékműsor Dex Mortimerrel való interjújának vágatlan verziója)

 

NADIA LITVINOV, A UNIVERSENET HOLOADÓ RIPORTERE: Előttem ül Dex Mortimer, ez a kedves, sokat megélt öregember. Ő részese volt a Henderrman-katasztrófának, és mondhatni, egyetlen élő túlélője, akit ismerünk. A hősi halottak tiszteletére készülő rendkívüli emlék-holoadás egy része a vele készült interjú. A felvételt megkezdem, később vágásra kerül.

DEX MORTIMER: Sok mindent megéltem már a katasztrófa-elhárítókkal. Megölték a legjobb barátom. Kínoztak. A főnökömmel sem voltam jó viszonyban. De a Henderrman-katasztrófa egyike a valaha volt legnagyobb pusztításoknak.

N.L.: Hogyan sikerült túlélnie?

D.M.: Miután a katasztrófa visszhangja elült, kutattam ezután egy picit. És egy kicsit bizarr, amit mondok, de az egész meg volt rendezve. A kalózok veresége szándékos volt. Ahogy Vince Henderrman bukása is. De erről talán még ő sem tudott.

N.L.: Ez érdekes, gondolom köze van a xchsychs méreghez…

D.M.: Nem teljesen, az csak bekavart. Tudja, a múltamnak van egy fajta sötét oldala, aminek segítségével ki tudtam deríteni pár dolgot… De ezt moderálja kérem, nem akarok viszályt szítani vele.

N.L.: Rendben, csak mondja, Mortimer úr.

D..M.: Tehát elkezdtem kutatni. A Domínium titokban felfogadott, és egy különleges, mindenki előtt titkos szervezetbe raktak be. Létezéséről csak a tagjai tudnak. A Föld kormányzója alapította ezt  rendet, bár ez most mindegy is… Szóval a sheldek állnak e mögött. Ez csak egy terepszemle volt, és jól tudjuk, ezután mi következett. De kellett egy bűnbak: Vince Henderrman. A sheldek megírták, hogy el kell buknia, és ez csak egy fedősztori volt, hogy felmérjék, milyen erős a Domínium. Rájöttem, hogy a két Henderrman gyereket – merthogy egymás keze által haltak meg – külön rendbe dobták, de már rendelkeztek a drónok olyan fajtáival, amelyek segítségével egy személyiséget meg lehet tervezni. Előbb született meg Derion, aki mindig jobb volt társainál a lélekfestőknél. Négy évre rá Vince is megszületett, aki hódításra született, de a karméliusok vaskezű dogmái biztosan letompítják tehetségét. Már csak össze kellett hozni őket, ami így nem volt nehéz. A sheldek műve volt a Tellus elleni ostrom is. Henderrman memóriájában amolyan “késleltetett adat” volt, ami az idő múlásával fokozatosan bontakozik ki. Így tervezgetett a hívőknél négy évig, és tört ki akkor, amikor kellett neki. Csakhogy túl zseniális volt, és le kellett állítani – ezért látván a sikert, odaküldtek egy végrehajtót. A fiú még csak alig volt felnőtt, de hasonló eljárással “készítették”, mint Vince Henderrmant, így sikerült elérni, hogy Henderrman beleegyezzen, hogy beavassák a tervbe. Az illetőt Fred Denningnek hívták, aki nevéhez sok híres rablás fűződik és aki most a sitten rohad. A kutatásom eredménye bizonyítottan állítja, hogy Fred Denning ölte meg Dominic Terrible kalózvezért, és küldte a karméliusok templomába Vince Henderrman mentőkapszuláját. Innen persze már simán ment minden, egy szerencsés véletlen találkozás révén.

N.L.: Ezek azért fontos részletek…

D.M.: Kedvenc mondásom, hogy ne ragadjunk le a részleteknél. Minden, ami történt, megrendezett volt. A katasztrófa-elhárítók az én sugallatomra mentek téglának a Kirrenre. De ez is más kérdés…

N.L.: Jó, és most beszéljünk arról, mi történt a romokban heverő Tellus City utcáin. Az emberek ilyenről akarnak hallani, nem ezekről a részletekről.

D.M.: A dolog nagyon egyszerű! Csak összetartással ment az egész, mint negyvenhét éve a Torol bolygón, a XIII. Skrudd Háború idején. De az is már egy másik történet…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://outspaceboc.blog.hu/api/trackback/id/tr244786588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása