Történet

2708 - Az Univerzum békéjét egy titokzatos gyilkosságsorozat kavarja fel, mely az egész Külűrre kiterjed. A katasztrófa-elhárításáról híres Tellusnak a feladata megfékezni a gyilkost - vagy gyilkosokat -, még mielőtt a bolygórendszerek egymás torkának ugranának. Eközben egy renegát hívő, szövetkezve egy kalózbandával, megalapítja a Káosz Harangjai nevű csoportot, mellyel a világuralomra törnek. Az igazi fenyegetés azonban a múltból jön, egy mindeddig megbúvó társaság tagjának a személyében, aki mit sem sejt arról, milyen erős lap egy Univerzum méretű kártyapartiban.

Külűr Krónikái lexikon

2012.01.02. 09:44 :: TheMedium

A későbbiekben frissül.

 

Humán Domínium:

 
Az emberek 2254-ben alapították, az alapítótagjai: az Emberi Szövetség, a Manot Köztársaság, a Tholtaxi kaptár és a Vegai Szövetség. Kezdetben a Domínium a Sheld birodalom ellen harcolt, de miután legyőzték elkezdte kiterjeszteni az érdekszféráját más felszabadult világokra.
A Vegai Szövetség, amely kezdetben a térség egyik vezető nagyhatalma volt kihátrált az egyezményből, mivel a Humán Domínium veszélyeztette pozícióját.
A Humán Domínium egy esetleges háborútól tartva a harci flottájának bővítése mellett döntött, minek válaszul a Vegai Szövetség is fegyverkezésbe kezdett. Egy évtized hidegháborús viszony után kirobbant a háború a két nagyhatalom között. Ez mindkét felet legyengítette. A Vegai-Humán konfliktust a Rigeli béke zárta le 2650-be.
Jelenleg a Humán Domínium hatalma a Kolónia szektorra és a Civilizált területekre terjed ki.
A hadsereget a Domíniumi tengerészgyalogság adja.
 
 
 
Külűr.
Az elszakadt területek visszacsatolására a Domíniumnak nem volt elég hajója, ezért a háború alatt megerősődött cégek segítségét kérte, majd átadta nekik, hogy irányítsák azokat.
Ezek a területek névleg a Domíniumhoz tartoznak, de valójában független céges szektorok.
A neve Külűr, amely kezdetben az utcai tolvajnyelvben alkalmaztak, de később megjelent a hivatalos térképeken is. A nevét onnan kapta, hogy ezen túl már az ismeretlen területek találhatóak, és kivül esik a Domínium hatáskörén, és persze arról is, hogy a Külürből érkezetteket gyakran alacsony intelligenciájunak tartják /Lásd Olyan külűri vagy, hogy még a siklóbuszon is aranyal fizetsz!/
A Külűrben a hatalmat a Nogura Iparvállalatok, A Bishop Fuel Corp és a Coltrane Cybernetics képviseli. De feltünnek itt független kalózbandák, és a vr'aknak is nagy hatalma van.
 
Kwizek:
 
Nagydarab, barna bőrű lények. A hímeknek a fejét bőrkeményedések borítják, aminek a mintázata minden egyednél más és más.
Becsületes és békés lények, csupán a fiatal kwizekeknél van egy kis agresszió. 
A kwizeknek klán alapú társadalmuk van. A Kwaz bolygóról származnak. Szokás, hogy a fiatal kwizekeket elküldik a Kwazról, hogy tapasztalatot és vagyont szerezzenek. Általában visszatérnek a klánhoz, de sokszor sajátot alapítanak. Ez az idő 15 év, ilyenkor a kalandozó kwizekek csoportokba tömörülnek. Ezek a csapatok egyfajta bandák, a tagok megvédik egymást, és megosszák a vagyonukat.
A társadalmuk szövetségi köztársaság. A legfelsőbb döntéshozó testületük a Zvuk Klángyülés. Itt a klánok legidősebb tagjai vitatják meg a vitás ügyeket.
A kwizekeket általában zsoldosként, fejvadászként kalózként találkozhatunk, de sokan belépnek a Domíniumi Tengerészgyalogsághoz. Igen magas rangig eljutva. Lásd: Bulrick Zhil tábornok, aki a XIII Skrudd háború hőse volt.
A kwizekekről általában halálos ellenségeik a skruddok mondanak tréfákat.
"Úgy állsz, mint a kwizek a Földön lévő ellenfele felett", "Annak meg mi baja, vegai himlő? Dehogy kwizek. Én meg hozzányúltam..."
 
 
Larn:
 
Egy rendkivül ritka faj a Külűrben.
Magas, szikár zöldbőrű, hüllőszerű lények.
400 évvel ezelőtt komoly csillagközi birodalomnak parancsoltak, de az hamar felbomlott a pryotorokkal vívott háború miatt. Innentől mint rettegett zsoldosok és kalózok bukkantak fel a történelem lapjain.
A Lororan IV volt az anyaviláguk míg a közeli Möebus csillag szupernóvává nem vállt, és a bolygó pont a gammakitörés útjába került. A katasztrófát csupán kevesen élték túl, a legutóbbi felmérések szerint csupán két millió larn maradt.
A larnok kegyetlensége közmondásos. A táplálékukat élve falják fel és sütik meg, gyakran kerülnek verekedésekbe, nem csak más fajokkal hanem a sajátjaikkal is.
Különös táplálkozási szokásaik sok viccnek a tárgyai.
"A gusztusa mint egy larnak", "Mit ettél, hogy ilyen büdős a szád. Larn agylevest?"
 
 
 Manot:
 
Az Oberon rendszer harmadik bolygóján /az ő nyelvükön Mrr'wood élő macskaszerű lények.A külsejűk arról tanúskodik, hogy félelmetes ragadozók, valóban ádáz harcosok, de valójában békés, természetközeli nép.
A bundájuk színe lehet vörös, sárgásbarna, sárga, de előfordulnak teljesen albinó egyedek. Ezeket a bolygójukon nagyra becsülik.
A városaikat a fák koronájába, a kietlen sivatagokba és jégmezőkre, vagy a tengereken lebegő mesterséges szigetekre építik. Könnyen lebomló anyagokból építkeznek és a hajóik is ezekből készülnek.
Több új gyógyszert, növény és állatfajt, környezetvédelmi és terraformációs technológiát importálnak a bolygójukról. A Humán Domínium alapítótagjai, és elég megbecsültek a civilizált bolygókon.
Több kolóniát is létrehoztak a civilizált területeken és a Külűrben. Az ismeretlen területek felderítésében az élen járnak.
A Külűrben gyakran áldozatul esnek az evrik rabszolgavadászoknak.
Emellett bizonyos világokon viccek tárgya a külsejük és természetközeli gondolkodásmódjuk.
/Hogyan foglalsz le egy manotot? Tejet és májat raksz ki elé. Hogyan állítasz meg egy manotot? Felemelsz egy cserepes, majd megszólalsz, megállsz, vagy a muskátli meghal. Olyan szép mint egy borotvált manot./
 
Vr'a:
 
Egy méter magas, zöld, pikkelyes bőrű, békaszerű lények.
Az anyabolygojúk a Vyrlax, a szektoruk neve a Vr'a szektor.
Közmondásos, hogy a vr'ak művészetet üznek más lények kiszipolyozásából, de valami különös okból tisztelik az életet, ezért soha nem nyúlnak fegyverhez. Az első kapcsolat felvétel velük 2600-ban történt, addig a Sheldek uralma alatt voltak, de miután a Sheld birodalom széthullott, a vr'ak elkezdték a szektorban lévő hajókat és erőforrásokat felhasználni. Óriási magánflottának parancsolnak, de eddig egy feljegyzés sem szólt, hogy háborút indítottak volna mások ellen.
A vr'ak közmondásosan kapzsik, követelődzőek és egoisták, valamint a külsejűk sok rasszista viccnek tárgya /lásd Békapofa, a Vr'a szarjon rád. Mit csinál a vr'a ha eltörik a pohara? Leszokik az alkoholról./
A vr'ak névadási szokásai is figyelemre méltóak.
Az első nevűk amit a születésükkor kapnak, a második nevűket pedig akkor, hogy ha elérnek egy bizonyos vagyoni szintet.
Kolge-Ez a születési név.
Mar-Ez azt jelzi, hogy Kolge-marnak a vagyona 1 millió egység értékű, van 15 zsoldosa és egy magánjachtja, és már csak hat berrílum rúd kell neki, hogy a trix utótagot megkapja. Ha ez meglesz akkor Kolge-trix lesz.
 
Skrudd:
 
A Külűrben élő hüllőszerű lények. Humanoidok, a fejük legjobban egy kigyóéra hasonlít. A testük türkízkéken világít. Nem tudni, hogy hol volt az anyabolygójuk, a legutóbbi jelentések szerint húsz világot laknak, de lehet ez több is, valamint a Külűrben szinte mindenhol megtalálhatóak.
Az ivari kétalakúságuk érdekes.
A skrudd hímek intelligens, humanoidok.
A skrudd nőstények pedig apró kigyószerű lények, akik a vízben úszkálnak.
Amelyik hímnek több nősténye van, annál nagyobb tiszteletnek örvend. Nagyon aggresszívak, szinte minden fajt lenéznek, de ha kell a másik skruddot is. Ez gyakran véres belháborúkhoz vezet a fajon belül. Előfordul, hogy egy rátermettebb skrudd egy zászló alá gyüjti a többi fajtársát és a galaxis meghódítására indul. Ezeket általában fél év alatt leverik, ha nem több. Az ilyen konfliktusokat a történelem írás skrudd háborúként írja le. A XIII-dik skrudd háborút 2690-ben vivták a Manot Köztársaság és a Humán Domínium erői.
A skruddok ostobasága közmondásos. /Miért nem dolgozhat egy skrudd egy japán étterembe? Mert a Sushit jól átsütve tálalná/.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://outspaceboc.blog.hu/api/trackback/id/tr403512851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása